Wat is Kalei?

kalei

Kalei is meer dan zomaar wat dikke verf. Kallei is een beschermende en dekkende mortelpap die een resistente laag op je muur aanbrengt.

Het gebruik van kallei is een techniek die reeds honderden jaren gebruikt wordt om vooral buitenmuren mee af te werken. Het is een vorm van schilderen die een bepleistering benadert in kwaliteit en erg eenvoudig zelf uit te voeren is. Het resultaat is een weer- en regenbestendige behandeling van de muur waardoor de onderstructuur (bijvoorbeeld metselwerk) van de muur zichtbaar blijft. Het resultaat heeft een genuanceerd kleureffect dat zowel in restauratie als bij bepaalde stijlen van nieuwbouw erg gewaardeerd wordt.

De kallei pleister, een gedoseerde mengeling van o.a. trasskalk, marmerpoeder en witte cement, dient aangelengd te worden met water tot een smeuïge massa en is dan eenvoudig met de blokborstel aan te brengen. Ondergronden dienen vooraf stofvrij gemaakt te worden, losse verfresten moeten verwijderd worden en loszittend voegsel eerst terug opvullen. Sterk zuigende ondergronden eerst bevochtigen. De kallei tot een dikte van 2 à 3 mm aanbrengen. Dikker kunnen scheurtjes ontstaan.

Kallei werd vroeger, en nu nog, veel gebruikt in ruimtes waar vochtproblemen zijn. Een groot voordeel is dat de muur ademend blijft.

http://your-project.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s